Home / Jabatan Farmasi


 JABATAN FARMASI 

                 

     PN. AZIZAH BINTI MAHMUD MUHAIDIN
            KETUA JABATAN FARMASI

PERUTUSAN

Assalamualaikum w.b.t.

Salam sejahtera dan selamat datang ke laman Jabatan Farmasi Hospital Raja Perempuan Zainab 2 Kota Bharu Kelantan.

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.

Syukur ke hadrat Allah S.W.T. kerana dengan izin-Nya, laman Jabatan Farmasi Hospital ini dapat dibangunkan untuk tatapan semua. Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada jawatankuasa ICT serta warga kerja Hospital Raja Perempuan Zainab 2 diatas usaha dan dedikasi sehingga dalam membangunkan laman web ini.

Selaras dengan perkembangan era Informasi Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT) serta pencarian maklumat dihujung jari, farmasi Hospital Raja Perempuan Zainab 2 juga tidak ketinggalan dalam memanfaatkan kemajuan ICT bagi memantapkan lagi perkhidmatan khasnya kepada masyarakat. Laman ini dibangunkan bertujuan untuk membolehkan para pengunjung terutamanya masyarakat di daerah Kota Bharu mendapatkan maklumat mengenai jabatan ini dan perkhidmatan yang disediakan. Semoga laman web ini dapat memberi kepuasan kepada masyarakat yang terdiri daripada pelbagai bangsa dan budaya. InsyaAllah.

Akhir kata, saya mengalu-alukan sebarang bentuk maklum balas, cadangan dan pendapat daripada pengunjung laman ini supaya jabatan ini dapat mengemaskini, memperbaiki dan meningkatkan mutu perkhidmatan ke tahap yang paling optimum.

OBJEKTIF

1.       Memastikan bahawa semua pesakit menerima ubat-ubatan yang berkualiti untuk tempoh yang bersesuaian bersama dengan maklumat ubat-ubatan berkenaan.

2.       Memberikan perkhidmatan farmasi yang efektif dan efisien sejajar dengan program penjagaan pesakit.

PERKHIDMATAN JABATAN FARMASI

CARTA ORGANISASI  [updated Okt 2017]

Buletin Jabatan Farmasi (Januari - April 2018)

Antimicrobials Injecton Dilution And Stability Protocol 


Hospital Raja Perempuan Zainab II

http://hrpz2.moh.gov.my/v3/modules/mastop_publish/?tac=76